X

Per accedir al tot el contingut has d'estar registrat

VULL REGISTRAR-ME

Destacat

El Clúster MODACC celebra deu anys fent un bon balanç i amb la mirada posada a la digitalització i la sostenibilitat de la moda catalana

23 de setembre de 2021

EL CLÚSTER CATALÀ DE LA MODA ES VA CREAR L’ANY 2011 DE LA MÀ DE 14 EMPRESES CATALANES

El Clúster català de la Moda (MODACC) ha celebrat aquesta setmana el desè aniversari de la seva fundació havent assolit els reptes que s’havia proposat en néixer; la creació d’un showroom internacional per a marques catalanes dins la 080 Barcelona Fashion; liderant el projecte de recerca i innovació més gran de Catalunya –la Comunitat de les indústries del disseny Oneida-; havent obert oficines comercials pròpies als Estats Units i a Hong Kong per ajudar les empreses tèxtils catalanes a internacionalitzar-se i fent una desena de missions comercials; i havent assolit la xifra de 150 socis i la certificació internacional d’excel·lència Gold Label. Les 150 empreses del sector tèxtil català que actualment formen part de Modacc representen 6.000 treballadors i 2.000 milions d’euros de facturació agregada.

Pel que fa als projectes de futur, l’entitat es vol centrar en els propers anys a ajudar a les empreses en els seus processos de transformació digital i de promoció de l’economia circular. Un dels principals projectes del Clúster en aquesta línia és l’acompanyament a les empreses perquè puguin elaborar Plans de Desenvolupament Sostenibles (PDS) a partir de l’estàndard internacional BCORP que ajuda a les empreses a implantar la sostenibilitat en la seva estratègia i també en la seva operativa diàries. També té en marxa una oficina de projectes per mirar de conduir els fons europeus cap a projectes del sector, i ha creat la web ideafutur.com per ajudar a les empreses del sector a entendre i aprofitar les oportunitats dels ajuts europeus Next Generation. A més, MODACC treballa per generar negoci internacional amb la iniciativa 080 Barcelona Fashion Connect, una plataforma Digital per connectar marques catalanes i distribuïdors de tot el món.

La trobada del desè aniversari de Modacc s’ha celebrat al Centre d’Arts Digitals Ideal de Barcelona on ha reunit els seus fundadors, col·laboradors i les persones que han format part de les diferents juntes directives al llarg dels anys, i ha servit per renovar el seu compromís d’enfortir la competitivitat de la indústria de la Moda Catalana, una de les principals palanques econòmiques de Catalunya amb més de 2.800 empreses, 70.000 professionals i 14.000 milions d’euros de facturació agregada.

 

De 14 a 150 en només una dècada

Van ser 14 les empreses que van impulsar, l’any 2011, la creació de l’Associació Catalana del Tèxtil i la Moda (MODACC):  les anoienques Punto Blanco, Escorpión, Sita Murt,Tex51, Diacar i Guasch; les maresmenques Aluart, Avet, Boboli, Condor i Escollection, la vallesana Yerse i les barcelonines Giró i Cetriko. La primera presidenta va ser Roser Ramos, directora general de l’empresa de moda infantil Condor. El naixement de Modacc es va oficialitzar en un acte el novembre de 2011 presidit per l’aleshores president de la Generalitat Artur Mas al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) amb la participació de més de 100 professionals vinculats a la indústria de la Moda de Catalunya.

En deu anys, el Clúster Modacc ha passat de tenir 14 socis fundacionals als 150 socis actuals, que reben el suport del Clúster en matèria d’internacionalització, d’innovació i transferència tecnològica i, a més, cooperen per tirar endavant projectes conjunts i generar negoci entre totes les empreses de l’ecosistema Moda Catalunya.

Han estat presidents de MODACC Roser Ramos (de la marca infantil Còndor), Josep Ignasi Reixach (de la marca Punto Blanco), Bernat Biosca (de la marca Escorpion), Francesc Maristany (de l’operador especialitzat en el transport de moda Grup Met), Lluis Costa (del Grup Guasch), Pep Generó (de la marca Yerse) i actualment Arancha Algás (de la marca de roba infantil Boboli), tots ells amb l’acompanyament d’un equip professional encapçalat  pel director del Clúster, David García.

Video 10 anys Modacc