X

Per accedir al tot el contingut has d'estar registrat

VULL REGISTRAR-ME

Destacat

FORMACIÓ EN DISSENY INCLUSIU

18 de maig de 2021

Les decisions de disseny afecten a l’accessibilitat i a la usabilitat de les peces de roba. Actualment 1 de cada 7 persones tenen limitacions físiques, cognitives o sensorials. Totes les empreses tenen peces inclusives, però desconeixen quines i perquè. Aquest curs està pensat per entendre i conèixer les principals característiques per la inclusió i l’accessibilitat en els productes tèxtils-moda. El curs aborda aquestes característiques des d’una perspectiva d’inclusió per a poder apropar els productes de moda a un percentatge de la població que actualment no veu coberta la seva necessitat de vestir-se amb moda. És un curs innovador en aquest àmbit, uneix funcionalitat, accessibilitat i moda.

La proposta del curs és conèixer la pròpia col·lecció en clau inclusió, entendre les diversitats, físiques, sensorials, cognitives, etc... i aplicar criteris d’accessibilitat als propis productes de la marca.
El curs proposa un mètode patentat per que siguin les pròpies marques les que aprenguin a aplicar aquests criteris per a poder incrementar la seva quota de mercat cap a aquests col·lectius que necessiten cobrir una necessitat.

 

OBJECTIUS
• Identificar patrons i aspectes inclusius d’adaptabilitat a les col·leccions pròpies i actuals de la marca.
• Aprendre a incorporar criteris d’inclusió i accessibilitat a les col·leccions i als dissenys de la marca a través d’un mètode innovador i sense necessitat de crear una línia adaptada.
• Adquirir les competències necessàries en disseny inclusiu per crear, interpretar i avaluar productes.
• Incorporar l’accessibilitat en el procés de disseny.

 

ESTRUCTURA DEL CURS I METODOLOGIA
HORES: 14 hores formació
TUTORIA INDIVIDUALITZADA: 1 hora de tutoria individual per empresa
SESSIONS: 7 sessions de 2h cada una1.
HORARI: De 10:00 a 12:00
DIES: Dimarts i Dijous
PLATAFORMA: Teams

❖ El curs s’estructura en 7 sessions de 2 hores cada una. Algunes d’aquestes sessions combinaran teoria (8h) i pràctica de treball grupal (4h). Durant la primera hora de la sessió es realitzarà l’aproximació teoria dels continguts, i la segona hora està pensada per a la realització d’exercicis pràctics en relació a la teoria exposada durant la primera hora.
❖ La formació s’acompanya també d’una tutoria individualitzada per empresa, per que els alumnes aprenguin la correcta utilització de la metodologia del disseny inclusiu. Es podran fer consultes, resoldre dubtes, avaluar solucions, etc. Aquesta tutoria es durà a terme la setmana següent a la finalització de les sessions teòriques, i s’acordarà l’horari entre alumne-formadora.
❖ Finalment l’alumne rebrà un petit informe de valoració personalitzat que inclou:
o Una valoració dels exercicis realitzats. Els moodboards d’accessibilitat.
o Un anàlisis de bones pràctiques detectades en matèria d’inclusió.
o Recomanacions per aplicar i considerar segons el subsector i el tipus d’empresa.

 

AL SEGÜENT ENLLAÇ POTS TROBAR EL PROGRAMA:

PROGRAMA COMPLET

FORMULARI PER A LA INSCRIPCIÓ:

INSCRIPCIONS

 

IMPARTIT PER


Rut Turró Pascual. Ceo i fundadora de Movingmood
LLicenciada en Disseny de Moda (EATM-ESDI) i BA with Honours in Fashion a Winchester School of Arts (1995), Máster en cooperació internacional i gestió d’ESAL ( EOI-CIDOB, 2001), guardonada amb diferents beques com Insead Business School, a París ( 2009).
Compta amb més de 20 anys d’experiència en el sector de la discapacitat i el tèxtil, treballant a països com Anglaterra, Austràlia, Mèxic, Índia i Europa. Des de el 2016 forma a empreses i institucions en moda inclusiva. Actualment, també assessora a la UE en projectes d’emprenedoria de persones amb discapacitat.

www.movingmood.com

 

PREU DEL CURS: 285€ socis de ModaCC
385€ No socis.


FORMA DE PAGAMENT
Mitjançant transferència bancària al nº de compte, posant com a concepte :
“Formació en moda inclusiva” i el nom i cognoms de la persona que hi assistirà :
ES22-0182-4853-5902-0156-0709

 

+ info:
cmallart@modacc.cat
formacions@modacc.cat