Consumidors (etiquetatge)

Proposta  de DIRECTIVA DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL relativa a la justificació i  comunicació d'al·legacions mediambientals explícites. Directiva sobre  al·legacions ecològiques (23.03.2023)

La Proposta de Directiva del Parlament Europeu i del Consell relativa a la justificació i comunicació d'al·legacions mediambientals explícites, també coneguda com a Directiva sobre al·legacions ecològiques, presentada el 23 de març de 2023, té com a objectiu establir un marc normatiu per garantir  la veracitat, transparència i credibilitat de les afirmacions mediambientals  realitzades per productes i serveis en el mercat de la Unió Europea. La  proposta busca abordar la preocupació creixent sobre la veracitat i  credibilitat de les afirmacions mediambientals en el mercat, establint un marc  normatiu sòlid i coherent que promogui la transparència, la confiança del  consumidor i la sostenibilitat a la Unió Europea.

  • Objectiu Principal:
    • Veracitat i Transparència: Garantir que les al·legacions mediambientals realitzades per productes i serveis siguin precises, verificables i no enganyoses, permetent als consumidors prendre decisions informades i fomentant la confiança en el mercat.

Propuesta-de-Directiva-sobre-Alegaciones-Ecologicas.pdf  (observatoriotextilymoda.es)


DIRECTIVA  (UE) 2024/825 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 28 de febrer de 2024 per  la qual es modifiquen les Directives 2005/29/CE i 2011/83/UE pel que fa a  l'apoderament dels consumidors per a la transició ecològica mitjançant una  millor protecció contra les pràctiques deslleials i mitjançant una millor  informació

+ ANNEX  de la Proposta de Directiva del Parlament Europeu i del Consell que modifica  les Directives 2005/29/CE i 2011/83/UE pel que fa a l'apoderament dels  consumidors per a la transició ecològica mitjançant una millor protecció contra  les pràctiques deslleials i una millor informació (en el mateix PDF que la  Directiva)

La Directiva (UE) 2024/825 del Parlament Europeu i del Consell, emesa  el 28 de febrer de 2024, modifica les Directives 2005/29/CE i 2011/83/UE amb el  propòsit d'empoderar els consumidors per a la transició ecològica mitjançant  una millor protecció contra les pràctiques comercials deslleials i una  informació més precisa. La Directiva (UE) 2024/825 representa un pas important  cap a una major protecció dels consumidors i una transició més efectiva cap a  una economia més sostenible a la Unió Europea. En enfortir les proteccions  contra les pràctiques comercials deslleials i millorar la informació  proporcionada als consumidors sobre la sostenibilitat dels productes i serveis,  la directiva contribueix a impulsar l' adopció de comportaments de consum més  responsables i la promoció de pràctiques empresarials més ètiques i  sostenibles.

  • Objectius Principals:
    • Apoderament dels Consumidors: Enfortir la capacitat dels consumidors per prendre decisions informades i responsables en favor de la transició ecològica.
    • Protecció contra Pràctiques Deslleials: Millorar la protecció dels consumidors contra pràctiques comercials enganyoses o agressives en relació amb productes i serveis ecològics.
    • Millora de la Informació: Garantir que els consumidors rebin informació clara, precisa i fàcilment comprensible sobre l' impacte ambiental dels productes i serveis que adquireixen.

Directiva-UE-2024.285-sobre-Empoderamiento-Consumidores.pdf  (observatoriotextilymoda.es)


DIRECTIVA  2011/83/UE DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 25 d'octubre de 2011 sobre  els drets dels consumidors, per la qual es modifiquen la Directiva 93/13/CEE  del Consell i la Directiva 1999/44/CE del Parlament Europeu i del Consell i es  deroguen la Directiva 85/577/CEE del Consell i la Directiva 97/7/CE del  Parlament Europeu i del Consell

La Directiva 2011/83/UE del Parlament Europeu i del Consell, adoptada el 25 d'octubre de 2011, se centra a enfortir els drets dels consumidors a  la Unió Europea. La Directiva enforteix significativament els drets dels  consumidors a la UE en garantir una major transparència, protecció i equitat en  les transaccions comercials. En harmonitzar les normes de protecció al  consumidor a tota la UE, contribueix a crear un mercat únic més just i  eficient, promovent la confiança dels consumidors en el comerç transfronterer i  donant suport al creixement econòmic sostenible.

  • Objectius Principals:
    • Protecció dels Consumidors: Garantir un alt nivell de protecció per als consumidors a la UE en termes de contractes celebrats a distància i contractes celebrats fora dels establiments comercials.
    • Transparència i Informació: Establir requisits clars sobre la informació que els comerciants han de proporcionar als consumidors abans i després de la celebració d' un contracte.
    • Dret de Desistiment: Reconèixer el dret dels consumidors a desistir de contractes celebrats a distància o fora dels establiments comercials, amb certes excepcions i condicions.
    • Prohibició de Clàusules Abusives: Prohibir les clàusules contractuals que siguin abusives per als consumidors, garantint una major equitat en les relacions comercials.
    • Harmonització de Normes: Harmonitzar les normes de protecció al consumidor a tots els Estats membres de la UE per garantir un mercat únic coherent i just.

Directiva-UE-2011.83-sobre-Derechos-Consumidores.pdf  (observatoriotextilymoda.es)


REGLAMENT  (UE) No 1007/2011 DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL de 27 de setembre de 2011  relatiu a les denominacions de les fibres tèxtils i a l'etiquetatge i marcat de  la composició en fibres dels productes tèxtils i pel qual es deroguen la  Directiva 73/44/CEE del Consell i les Directives 96/73/CE i 2008/121/CE del  Parlament Europeu i del Consell (En revisió actual)

El Reglament (UE) No 1007/2011 del Parlament Europeu i del Consell, emès el 27 de setembre de 2011, aborda l'estandardització de les denominacions de  les fibres tèxtils i estableix requisits per a l'etiquetatge i marcat de la  composició en fibres dels productes tèxtils a la Unió Europea. El Reglament estableix  normes harmonitzades per a les denominacions de fibres tèxtils i l'etiquetatge  de composició en fibres de productes tèxtils a la UE, millorant la  transparència i la informació per als consumidors. La seva revisió actual busca  continuar enfortint aquests aspectes i adaptar les regulacions als  desenvolupaments i necessitats actuals del mercat de productes tèxtils a la  Unió Europea.

  • Objectius Principals:
    • Estandardització de Denominacions: Establir normes clares i uniformes per a les denominacions de les fibres tèxtils utilitzades en la fabricació de productes tèxtils.
    • Transparència per als Consumidors: Garantir que els consumidors rebin informació precisa i comprensible sobre la composició dels productes tèxtils que adquireixen.
    • Promoció del Comerç Just: Facilitar el comerç de productes tèxtils dins del mercat únic de la UE en establir un marc harmonitzat per a l' etiquetatge i marcat de la composició en fibres.

Reglamento-UE-1007.2011-sobre-Etiquetados-Textiles.pdf  (observatoriotextilymoda.es)


DIRECTIVA  2005/29/CE DEL PARLAMENT EUROPEU I DEL CONSELL d'11 de maig de 2005 relativa a  les pràctiques comercials deslleials de les empreses en les seves relacions amb  els consumidors en el mercat interior, que modifica la Directiva 84/450/CEE del  Consell, les Directives 97/7/CE, 98/27/CE i 2002/65/CE del Parlament Europeu i  del Consell i el Reglament (CE) no 2006/2004 del Parlament Europeu i del  Consell («Directiva sobre les pràctiques comercials deslleials»)

La Directiva 2005/29/CE del Parlament Europeu i del Consell, adoptada  l'11 de maig de 2005, aborda les pràctiques comercials deslleials de les  empreses en les seves relacions amb els consumidors en el mercat interior de la  Unió Europea.

  • Objectius Principals:
    • Protecció del Consumidor: Garantir un alt nivell de protecció per als consumidors en el mercat únic europeu.
    • Prevenció de Pràctiques Deslleials: Prohibir i prevenir pràctiques comercials enganyoses o agressives que puguin perjudicar els consumidors.
    • Harmonització de Normes: Harmonitzar les normes de protecció al consumidor a tots els Estats membres de la UE per garantir un enfocament coherent i equitatiu.

Directiva-CE-2005.29-sobre-Practicas-Comerciales-Desleales.pdf  (observatoriotextilymoda.es)

P-Report_MERGED_CLEAN.pdf  (observatoriotextilymoda.es)

Modificar cookies